Principala
Inregistrare
Login
Miercuri
2024-04-17
2:38 AM
Bine ati venit Huésped | RSS
Gura-Satului..portia ta de filme si buna dispozitie!

Menul site-ului

Categori
Top 20 Filme Actiune [2]
Top 20 Filme Animate [0]
Top 20 Filme Aventura [0]
Top 20 Filme Comedie [0]
Top 20 Filme Dragoste [0]
Top 10 Filme Drama [0]
Top 10 Filme Horror [0]
Top 10 Filme Mafie [0]
Top 10 Filme Razboi [0]
Top 20 Filme Romanesti [6]
Top 10 Filme Sciense Fiction (SF) [0]
Top 10 Filme Western [0]
Povesti pentru Copii [5]
Diverse [4]
De prin Romania [1]

Cautare

Regina

Trasnitii

Iubire Interzisa

Au Trecut Pe Aici

 Top 20 Filme 
Principala » 2011 » Aprilie » 16 » Blestemul Filmului ¨The Exorcist¨
6:01 AM
Blestemul Filmului ¨The Exorcist¨

Considerat cel mai infricosator film din toate timpurile, "The Exorcist”, lansat in 1973, a castigat multe premii pentru scenariu, adaptare sau sunet. Multi ar crede ca, cartea, scrisa de William Peter Blatty e o poveste inventata. Ei bine nu e asa. Cartea reprezinta un eveniment adevarat, intamplat in New England, USA.  Revenind la film, despre "The Exorcist” se spune ca este un film blestemat.

Este bine cunoscut faptul ca cei care au lucrat la film au fost intr-o stare de panica si au avut comportamente ciudate de-alungul intregii filmari. Interviurile cu cei care au facut filmul confirma faptul ca e filmarile au fost o experienta infricosatoare. Platoul de filmare a luat foc intr-o noapte, cand absolut nimeni nu era acolo. Nici in ziua de azi nu se stie de la ce a pornit focul.

Intamplari ciudate au continuat sa aiba loc si la difuzarea filmului in cinematografe. Multi au vomitat, lesinat sau au avut crize nervoase. De asemenea, orasul in care a fost filmat filmul, Georgetown, a cunoscut o crestere simtitoare a deceselor si a infarct-urilor dupa lansarea filmului. Infarct-urile au fost raportate in intreaga lume la momentul lansarii filmului. In Italia, la Roma in timpul premierei, un fulger a trasnit o cruce sfanta veche de 400 de ani, distrugand-o. Multa lume crede ca intradevar, ceva incerca sa opreasca filmul. In cazul sequel-urilor, singurul eveniment raportat a fost moartea directorului pentru Exorcist: The Beginning, inainte ca filmarile sa inceapa.

Jack McGowen a murit cu putin timp inainte de premiera. Un lucru interesant este ca personajul lui Jack, Burke Dennings, moare si el in film, omorat cand ramane singur in camera cu, copilul posedat. Fratele actorului Max von Sydow, care in film l-a jucat pe Parintele Lankester Merrin, a murit in timpul filmarilor. Sotia unuia dintre cameramani a nascut in timpul filmarilor, dar copilul a murit. Un paznic de noapte negru a cazut pe platou si a murit pe loc. Unul din expertii pentru efecte speciale a murit in timpul filmarilor. De asemenea, si bunicul actritei Linda Blair a murit in timpul filmarilor, iar un lucru interesant, in timpul filmarii unei scene, Linda a aratat cu degetul pe un membru din echipa de productie, a murit si el in timpul filmarilor. Noua persoane au murit in timpul celor 15 luni de filmare. Mai multi actori au murit in anii urmatori dupa ce s-a lansat filmul, printre care Valsiliki Maliaros si Lee J. Cobb.  Din cauza mai multor decese si a caderilor nervoase suferite de tanara actrita Linda Blair, care a jucat personajul principal in film, unii spun ca un un demon a fost implicat in realizarea filmului.

Evenimentele bizare au continuat. Fiul lui Jason Miller, actorul ce l-a jucat pe Parintele Karras, a avut un accident misterios, fiind lovit de o motocicleta, scapand la limita de moarte in timpul filmarilor. Miller a povestit si el ca a avut unele experiente ciudate. El isi repete rolul la un restaurant iezuit. Intr-o zi a fost oprit de un preot care i-a dat un medalion cu Maica Domnului, spunandu-i sa aiba grija caci daca cineva incearca sa demaste Diavolul pentru sarlatanul care e, acesta va cauta razbunare impotriva ta. Preotul i-a spus ca medalionul il va proteja si sa aiba grija ce face in continuare. Miller a trait mult si bine pana in 2001, cand a murit din cauza inimii si a fost incinerat.

Ellen Burstyn, cea care a jucat-o pe Chris MacNeil, mama lui Regan, a fost accidentata in timpul filmarilor. In scena in care isi verifica fiica si este aruncata de langa pat, s-a lovit si a capatat o rana permanenta la coloana. Hamurile care o tineau au tras-o repede, iar cand a cazut s-a lovit la coloana. Tipatul ei din film la acea scena este tipatul de durere de la cadere, produs de agonia prin care trecea. In timpul racirii platoului pentru scena din film, temperatura a atins intre -30 si -40 de grade Celsius, la un moment dat incepand sa ninga. Alt fapt cunoscut este ca tamplarul care a construit platoul a fost si el accidentat serios in timpul muncii, ca mai apoi sa-si piara o parte din degete in timp ce lucra.

Terrance Donnelly, care a avut sarcina de assistant director a marturisit ca in 32 de ani de filmari niciodata platoul nu a luat foc; actrita Ellen Burstyn confirma ca platoul a luat foc din senin cand nimeni nu se afla acolo. Directorul filmului a cerut apoi ca un preot sa faca o slujba de exorcizare a platoului si a actorilor si celorlalti implicati. Exorcizarea a fost refuzata, dar in schimb au binecuvantat platoul. Incendiul de pe platou a intarziat filmul cu 6 saptamani.

Marcel Vercoutere, responsabil pentru efectele speciale ale filmului, a raportat ca toti aveau o senzatie ciudata cand lucrau la film pe platou. Chiar si autorul cartii dupa care s-a facut filmul, William Peter Blatty, a avut parte de evenimente ciudate. Sotia sa i-a spus ca a vazut receptorul telefonului ridicandu-se singur in aer, ca mai apoi sa cada. La inceput, Blatty nu a crezut ca asa ceva e posibil, dar intr-o seara, cateva zile mai tarziu, statea langa acel telefon, iar cand a sunat a mers sa-si ia tigarile inainte sa raspunda, dar a vazut si el receptorul ridicandu-se iar apoi cazand.

Cand filmul a fost lansat in cinematografe, reactiile  au fost diferite: Mai multi oameni, printre care si evanghelistul Billy Graham au vorbit despre film, spunand ca forte intunecate sunt aliate cu acest film, ca puterea raului e in acest film. In unele cinematografe se dadeau pungi de vomitat, oamenii continuau sa lesine chiar si dupa vizionarea filmului sau se accidentau. A fost raportat si ca un om a lesinat in timpul filmului si cazut scaunul din fata, rupandu-si falca. In unele cinematografe se dadeau saruri mirositoare pentru cei ce lesinau.  Vezi filmul online  http://gura-satului.ucoz.com/publ/horror/the_exorcist/9-1-0-334

Categorie: Diverse | Vizualizari: 29488 | Adaugat de: spady | Tags: blesteme, blestemul filmului the exorcist, Exorcism, demonii, filmul the exorcism | Raging: 5.0/2
Total comentarii : 1
1 spady  
0
priest priest pray da mai departe link-ul sa afle mai multi gossip gossip gossip

Doar utilizatorii inregistrati pot comenta
[ Inregistrare | Login ]

Pariu cu Viata

Romanii Au Talent

Mostenirea

Culoarea Fericiri

Baieti Buni

Spartacus




Descarca Jocuri

Fi alaturi de noi

Calendar
«  Aprilie 2011  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Sondajul nostru
Noteaza site-ul meu
Total răspunsuri: 114

Statistici
Promovare Site - Top123.ro

Copyright Spady&(Gura-Satului) © 2024